Veckans träning(20): PMS & Motivation

Foto: Maj vid hantlarna. Stolt över att börja köra med de tyngre hantlarna.

Ännu en träningsvecka har gått och  jag har tränat på en lägre växel. Blev helt utmattad från förra veckans träning. Brukar vara så för mig, jag har en viss mängd energi och jag brukar bränna den fort och sedan blir det som en bakfylla och känner mig helt sänkt i en dag, vecka eller månad. Känner av att jag har PMS och blir mer nedstämd och orkeslös. Men jag lyckades ta mig till gymmet och prestera ändå. Jag vet att i det långa loppet kommer jag må bra att jag tränar men utefter vad jag orkar med just då. Behöver kicken och få ur mig allt som tynger en kvinnas hjärta… eller vad man säger. Kommer köra det sista passet senare ikväll, och det är tyngdlyftning. Jag är glad över att jag trotsar min bristande motivation och går till gymmet ändå och inte hamna  i ”känslofällan”,  göra  vad känslan säger för stunden, som ger belöning på kort sikt. De är de långsiktiga belöningarna man behöver fokusera på!
 
Måndag: Vila.

Onsdag:
Jag sprang inne på löpbandet denna gång. Jag har hamnat i osynk med försvarsmaktens träningsapp så jag kan inte påbörja den nya veckan förens idag, så fick helt enkelt hoppa en vecka och köra annat.

Jag värmde upp 10 minuter med att börja med 5 i hastighet för att sedan öka till 13 i hastighet. Totalt varade uppvärmningen i 8 minuter. Blev svettig och trött. 20 sekunder intervaller 8 gånger med 10 sekunder vila i mellan, två set.

Jag körde därefter lite mage och sedan var det slut. Svettigt och skönt pass. Behövdes inte så mycket mer för att springa bort ångesten.

Torsdag:
Höftlyft med stång 3x5 50kg (ökning 20kg)
Enarmsrodd 3x5 18 kg hantel (ökning 3kg)
Smala hantelpress 3x10 16 kg hantel (ökning 1kg)
Hög rodd med stöd 3x5 35kg (ökning 5kg)

Skönt att kunna lägga på mer vikt på varenda övning. Börjar känna mig stark i enarmsrodd och ser framemot när jag kan ta 20kg i hantel. Höftlyften försöker jag vara ganska lugn med i ökningen. Jag kan ta 100kg i den, men rent tekniskt så behöver jag lära mig att koppla på rätt muskel och spänna magen så ryggen blir avlastad. Hög rodd med stöd är tyckte jag var pinsam att utföra förut, men nu gör jag den bara. 35kg kändes men kan nog lägga på 40kg nästa gång. Långsamma ökningar för att vänja kroppen och se resultat varenda pass. Ligger inte på mitt max, men tillräckligt för att känna att det tar i kroppen.

Söndag (redigerat 30 maj)
Ryck höft 3x3 35kg (5kg ökning)
Ryck 1x6 40kg (5kg ökning) 
Knäböj fram + överstöt 2+2x4 55kg 
Stötdrag golv 1-4x4 80kg (10kg ökning)
Toes to bar 3xM 10 (2 rep ökning)

"Det här passet var tungt. Jag var ganska slut och kände av mycket i axeln. Jag körde endast vanliga frontböj istället för en stöt. Dock var stötdrag väldigt "lätt" och roligt. Ryck gick inte så bra alls, är lite rädd för de tunga vikterna och kommer inte ner i en bra position." 

Jag känner redan nu att det kommer bli tufft att öka något i dessa övningar. Jag brukar välja några övningar där jag kan punscha utan att tekniken blir lidande. Det är knäböj och stötdrag. Får se hur passet blir.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer