Veckans träning(19): Alla träningspass avklarade!

Foto: Maj är redo för att köra ryckdrag på 60kg.

Det har varit en bra träningsvecka och jag är superstolt. Har nog inte lyckats fått till en hel träningsvecka typ någonsin. Innerligt glad över att min kropp pallar med, att vädret tillåter utomhuslöpning och att det finns utrymme i min vardag att prioritera min hälsa så pass mycket. Jag får dippar i mitt humör (ganska drastiska) men jag förstår att det har med att min ork att göra. När jag har sovit för lite eller gjort mycket på en och samma dag. Efter en natt sömn så brukar de ge med sig. Har precis kommit hem efter ett tungt tyngdlyftningspass med min träningskompis (partner) och känner mig så tillfreds med tillvaron. Tack säger jag bara!

Måndag:
Sumomark: 3x8 75kg
Push press: 3x8 45kg
Hantelrodd: 3x8 14kg
Pullover: 3x8 16 kg (1kg ökning)
Mage i cabelcross: 10x3 ”118kg” det är vad det stod, men tror inte att det stämmer.
Jag hade samma vikter som förra veckan. Har som deal att det är ok att köra på samma vikt två veckor i rad, men därefter måste jag öka i någon övning.

Onsdag:
Jag kör efter Försvarsmaktens träningsapp och följer programmet ”utmanaren” körde den förra sommaren också. Denna gång kör jag lite mer ”hard core” och slår ihop alla pass på endast två dagar i veckan, och använder vikter för styrkepassen, som annars är lite för lätta för mig.

Lilla backpasset:                                                         Magrutan:
2 km löpning som uppvärmning.                     Omvänd crunch 16st  
100m sprint 100m gångx4                                    Häldropp 16st
1 km löpning.                                                               Cykelcrunch 16st
100m sprint 100m gångx4                                   Bergsklättraren 16st
1 km löpning som nedvärmning.                     x 4

Torsdag:
Den springande armhävningen:
5 km löpning men paus efter 1 km för att göra 10 armhävningar och efter varje 1 km paus så ökade armhävningarna med 5 st. Det blev totalt 25 armhävningar och totalsträckan på 5km. Det gick supertrögt och den sista km gick som snabbast. Men svettig var jag ändå. Passet beräknades att ta 40 minuter. Jag genomförde passet på 43 minuter. Sprang 5km på 37 minuter.

Gluteus:
Utfall 12st.                                                            Utfallspulsar 12st.
Buddhaknäböj 12st.                                        Åsnespark 12st.
Höftlyft 12st.                                                       Sidoplanka m rotation. 12st.
Knäböjshopp 12st.                                           Utfallshopp 12st
x2                                                                              x2

Söndag:
Detta pass var riktigt tungt och låg på precis rätt vikter för att det ska vara utmanande men ändå hanterbart för att hantera det tekniskt. Det börjar bli lite läskigt när vi kommer upp på högre vikter. Det är spännande och man behöver gå in med all kraft och säkerhet. Men det gav energi!

Frivändning från höft: 3x3 50kg (5kg ökning)
Stöt: 1x6 60kg (5kg ökning)
Ryckdrag golv: 5x4 60kg (5kg ökning)
Knäböj fram: 5x4 65kg (5kg ökning)
Axelpress + press b nacke: 3+3x2 35kg
Brutalmage: Max x 2. 10st.

Jättebra träningsvecka! Nästa vecka blir det tre träningspass. Jag kör varannan vecka 3 pass och varannan vecka 4. Är mest för att det passar mitt arbetsschema. Tror nog att det är bra för mig att köra så. Jag får tillräckligt med återhämtning och kan våga köra på rejält när passen körs.

Hur har din träningsvecka sett ut?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer