Veckans träning(18): Det rullar ändå på. 

Foto: Maj

Jag har ett bra träningsprogram nu. Jag har lagt upp ett program som är varierande, utmanande och roligt för mig. Finns inte en enda tråkig övning på programmet. Övningarna är noga utvalda till att passa mig så att rätt muskelgrupp tränas. Passens längd lagom uträknande. Antalet pass är bra fördelade, bra lagda under veckan. Har träningskompis ett utav passen. Finns möjlighet för flexibilitet att kasta om träningsdagarna. Mitt träningsprogram är PERFEKT för mig. Målet är bara att fortsätta med detta program och bli starkare i varje övning, får då garanterar jag att hela min kropp får den träning den behöver för att se atletiskt välbyggd ut.

Livet kommer alltid emellan och det går inte alltid få till de pass som man önskar. Ibland blir man sjuk. Ibland är man för stressad. Det som är viktig är att se till att det finns en bokad tid för träningen som är återkommande. Att ha välfungerande rutiner och en miljö som är tillåtande är A och O för att lyckas med livsstilsförändringar eller behålla en livsstil som man tycker om. Det har tagit mig nio år att komma hit. Kommit underfund med vad som funkar för mig, vad jag tycker om, hur mycket jag orkar och vill, vad jag vill uppnå. Nu har jag fått till en bra träningsrutin och kommer hålla hårt i den.

Jag är så glad att jag har fortsatt med min träning trots en utebliven friidrottskarriär. Att det är just träning och hälsa som jag fastnat för och vill optimera. Det är mitt specialintresse och är glad för det. Det är kul att lära känna sig själv och börja kunna acceptera sig själv för den man är.
 
Onsdag:
Höftlyft med stång: 3x5 30kg
Enarmsrodd: 3x5 15kg
Enbens marklyft: 3x5 15kg
Smala hantelpress: 10x3
Hög rodd med stöd. 3x5 30kg

Torsdag:
Försvarsmaktens träningsapp.
Jag har kickat igång träningsprogrammet "utmaningen" på förvarsmaktens träningsapp. Jag körde detta program förra året också och det var riktigt utmanande och roligt. Detta år kör jag igen men kommer fördela passen på två dagar istället på alla fyra. Har fått inspiration från Elitstyrkans hemligheter och vill utmana mig själv och arbeta mer med den egna kroppsvikten. Kunna känna att jag är stark i alla lägen och kan vara säker och trygg vad jag än ställs inför. Torsdagarna kommer bli en dag för total utmaning och passen kommer vara långa. Jag vill se vad jag får för och hur "pass vältränad" jag egentligen är. Det blev 2 timmars träning denna vecka med uppvärming/nedvarvning och strech vid vad moment. 

3 km löpning: Jag började med att köra ett test på hur snabbt jag kan springa 3km på. En bra tid är att kunna springa 3km på 12-15 minuter. Jag sprang på 20 minuter. Jag har verkligen tappat mycket kondition sen förra året. Det ska bli kul att efter 12 veckor se hur snabbt jag springer 3 km på. 

Avstämningen                    Rep/set                                                        Alien pyramid                           Rep/set
Enbensknäböj                    10st                                                                Alien                                                10st
Armhävning                       10st                                                                 Knäböj                                           20st
Sit up                                       10st                                                                Snabb bergsklättrare             30st
Rygglyft                                10st                                                                 Höga knän                                   40st
Sidoplankan                       10st                                                                Jumping Jacks                            50st
Draken                                  10st                                                                 Efter Jumping Jacks går pyramiden tillbaka och avslutas
Burpees m                                                                                                    Alien. Gör detta 3 gånger med 30 sekunders vila mellan
armhävning.                     10st.                                                                 varje omgång. 
 
Söndag: (kommande)
Ryck höft, lätt. 3x3 30kg
Ryck 60–80% 2x6 30kg
Knäböj fram + överstöt. 2+2+4 50kg
Stöddrag golv. 1–4+4 70kg
Toes to bar. Max x 3 8

Jag kommer att utföra det här passet senare idag. Ett utav mina favoritpass. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer