Veckans träning(4): Snart är första cykeln klar på tyngdlyftningsprogrammet. 

Jag som gör ryckbalans

Jag har snart kört klart första cykeln på mitt programmen kommer nog köra första perioden 1–2 veckor längre än planerat. Dels för att jag missade första veckan med att jag var sjuk. Känner att jag inte kommit in i allting. Få se hur jag känner. Det är bara tyngdlyftningen som ändras – löpningen fortsätter jag med som vanligt och detsamma gäller magträningen fram till våren.

Det känns som att min kropp har vant sig med att jag tränar tyngdlyftning och springa snabbt. Jag mår bra av att få springa och längtar varenda gång till löpasset. För att inte stressa kroppen alltför mycket så kommer jag enbart hålla mig till ett hårt löppass i veckan. Tänker att det är en bra kombo detta. Tung styrketräning och högintensiva intervaller. Vet att det kan vara hämmande för sin hormonella hälsa, speciellt om man har problem med sin menscykel. Jag har endast akneproblem när det kommer till min menscykel. Annars ingen mensvärk, oregelbundenhet, varken för mycket eller för lite. Förutom att jag lider av PMDS och mår rätt dåligt av det i periodvis. PMDS beror på hormonella obalanser och med ”hälsosamlivsstil” så kan det lindras. Jag har på något sätt funnit en acceptans i det här måendet och att det är en del av mig – kommer alltid vara såhär fram tills jag blir gammal. Och mitt enda sätt att hantera det här på är att försöka vara så hälsosam som möjligt.

Till veckans träning.
Onsdag, högintensiva.
8 minuter uppvärmning i form med att öka hastigheten med 10 varenda minut. Börjar på 5 i hastighet på löpbandet och ökar till 6 efter en minut upp till 8 minuter. Det är rätt bra uppvärmning. Efter att jag har sprungit så kliver jag av löpbandet och kör lite rörlighet och höga knän för att värma upp kroppen ordentligt.

60 sek löpning 60 sek vila.
50 sek löpning 50 sek vila.
40 sek löpning 40 sek vila.
30 sek löpning 30 sek vila.
20 sek löpning 20 sek vila.
10 sek löpning 10 sek vila.

Serievila 3 minuter och allt detta 3 gånger.

Det var som förra veckans intervallpass men tvärtom. Detta är mycket lättare att börja med den längsta intervallen och därefter blir det kortare. Då vågar man ta i på ett annat sätt. Jag började med första serien att springa på hastighet 13, för att i andra serien öka till 14 och för den sista serien öka till 15. De två allra sista intervallerna ökade jag till 16.
Det var jobbigt och de sista 5 sekunderna på 60,50,40,30 var fruktansvärda. Men jag klarade mig igenom allt!
Avslutade med lite mage och rörlighet.

Torsdag, tyngdlyftning
Jag kör min skivstångsuppvärmning som gör mig varm på kort tid. Sopkvaströrlighet och lite extra rörlighet för höftböjarna gör mig redo för passet.

Ryckknäböj 5x3 30kg
Ryckbalans 5x3 30kg
Ryck från höft 3x5 30kg
Stöt 5x3 35kg
Knäböj fram 6x5 50kg
Boxhopp 4x4 kroppsvikt.

Avslutade med ”rumpträning” med gummiband.

Söndag, tyngdlyftning
Detta är ett kommande pass för idag.

Det är bara att försöka köra på detta upplägg och öka vikterna allteftersom.
Tack för att du läser!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer