Min träningskarriär 

Foto: Maj springer 100m

Det var under ett utvecklingssamtal med min klasslärare i femman som min lärare tryckte på att jag borde börja med friidrott. Han hade lagt märke till att jag var snabb och explosiv på idrotten. Den dagen följde jag med en klasskamrat till en friidrottsträning och efter det var jag fast. När jag var 11 år började min friidrottskarriär, mitt träningsliv. Jag är evigt tacksam för min lärare.

Jag började i Östersunds GIF och tränade två gånger i veckan till att börja med. Träningsdagarna utökade allteftersom jag blev äldre. Den bästa tiden jag hade med min pappa var när han skjutsade mig till träningen. Vi kunde prata och jag fick hans fulla uppmärksamhet. Ganska snabbt kom jag in på att börja tävla och redan första sommaren efter jag börjat med friidrott deltog jag på min första tävling. Jag sprang 80m och kom på tredje plats. Några timmar senare var det 200m. Jag hade inte hunnit införskaffa mig några tävlingskläder ännu och sprang med trasiga gympaskor, svarta shorts och en bamse tröja (hej tönt). Men av min stora förvåning så vann jag den distansen. Fick min allra första guldmedalj och efter det samlades dem på hög de kommande åren. Jag var en av den bästa sprintern i Norrland.

Jag blev äldre och mycket annat kom i vägen. Min hemmaklubb var Östersunds GIF men efter att jag flyttade ner till Stockholm hamnade jag hos en ny friidrottsklubb, Tureberg IF. Jag hamnade hos en av de bästa klubbarna i Stockholm. Blev snabbare än någonsin! Kom med på Sverigestatistiken bland snabbast i Sverige. Gjorde personbästa efter personbästa. På distansen 60m utvecklades jag från att ha sprungit 8.19 sekunder till sista SM med att springa 7.80sekunder.

Friidrottskarriären har varit som en berg- och dalbana. Jag var som mest aktiv mellan 12–16 år Jag gjorde uppehåll med friidrotten och började köra annan typ av träning. Nu kommer vi in i en annan del av mitt träningsliv som var startskottet för gym och gruppträningskarriär. Step in var det allra första gym som jag tecknade medlemskap på. Jag började som dansinstruktör för barn och fick upp intresset att gå på gruppass.

Step in låg precis nedanför min lägenhet (ett av de bästa gymmen jag varit på) och de erbjöd massa olika typer av gruppträningspass. Jag gick regelbundet på box, core och spinning. Det var en instruktör som fick mig att vilja bli boxinstruktör själv. Han pushade mig, såg mig och stöttade mig. Då var jag bara en osäker tonåring. Är glad för hans pass!

Jag gick regelbundet på box, core och spinningklasser på Step in-gymmet. Det var en gruppträningsinstruktör som var riktigt bra som höll i boxklasser. Han tog ofta upp mig på scenen för att agera assistent. Han stöttade mig, såg mig och pushade mig. På den tiden var jag bara en tonåring med höga prestationskrav. Det var tack vare honom som fick mig att vilja bli gruppinstruktör själv. Mina favoritgruppass är box, spinning och core!

2011 flyttade jag ner till Stockholm för att försöka förverkliga min dröm om att bli personlig tränare. Att bli gruppinstruktör var även det en stor dröm. Jag utbildade mig på World class och sökte jobb på fitness24seven år 2013 – och är än idag instruktör hos dem. Att jag fick jobbet som instruktör är ett utav mina stoltaste ögonblick i livet.
Intresset för träning och hälsa ökade allteftersom och jag ville gå fler utbildningar inom området. Förutom att jag utbildade mig till personlig tränare, gruppinstruktör så utbildade jag mig även till hälsopedagog år 2015 och i samband med utbildningen kunde man bli certifierad massör. Jag tröttnar aldrig på att kompetenshöja mig själv inom träning och hälsa och har drömmar om att bli löpcoach, tyngdlyftningscoach och samtalsterapute.

Under tiden jag utbildade mig till hälsopedagog började jag med styrkelyft och tyngdlyftning. Jag tycker om att gå all in med saker och började även tävla lite smått inom styrkelyft. På min andra tävling så gjorde jag dessa resultat som även är mina personbästa. Knäböj: 145kg. Marklyft: 135kg. Bänkpress: 82kg.

Det är många år utav träning och jag kommer alltid träna på ett eller annat sätt. Träning och hälsa är verkligen något som jag har fastnat för och det betyder allt för mig. Det är det jag vill göra med mitt liv, förmedla till andra. Det är min mening med livet. Det jag älskar allra mest att träna är tyngdlyftning och sprintlöpning, även om jag ägnar mig åt mycket annan träning för att det är bra med variation!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer