Veckans träning (29)

Foto: Skogsmullen Maj
Foto: Skogsmullen Maj

Nu är ännu en vecka avklarad från 12 veckors programmet och denna vecka har varit tuff att få till, precis som förra veckan. Jag börjar känna mig trött och det är mest för att arbetet tar mycket mental kraft. Min sömn har inte heller varit den bästa. Jag har haft mens, mycket jobb, tuffa träningspass, varma dagar och ätit mat som inte är bra för mig. Kan inte förvänta mig att det ska gå tipp-topp på passen då. Men jag känner verkligen av att det är andra delen av programmet och att det blir tuffare och tuffare, framförallt löppassen. Såhär har min träningsvecka varit.

Cykel 1,5 mil (måndag)
Jag skulle ha föregående vecka sprungit 1,5 mil men valde istället att cykla sträckan. Det var faktiskt väldigt skönt och mycket enklare än vad jag hade föreställt mig. Cyklade på morgonen till jobbet och tog en stor omväg. Jag känner att all konditionsträning har gett resultat. Orkar att cykla alla backar utan problem och kan hålla ett högt tempo utan att ta helt slut. Är imponerad.

Trasan + knäböjsrörlighet (tisdag)
Körde detta magpass sent på kvällen. Alla pass har en förväntad tid på hur lång tid de kommer att ta att genomföra passet. Märker att jag mer och mer håller mig till den förväntade tiden. Passen är mer krävande och jag behöver mer vila och återhämtning mellan övningarna. Ett bra magpass. Rörlighetspasset var också välbehövligt med tanke på att cykel som blev dagen innan. Hugga ved, omvänd crunch och plankhopp var de mest utmanade övningarna.
 
Träning
Block 1.

 • Häldopp med armsträckning 12st.
 • Sidoplankan med rotation 12st.
 • Vindrutetorkaren 12st.
 • Hugga ved 24st.

x2

Block2.

 • Cykelcrunch 12st.
 • Sidoplankan med höftsänkning 12st.
 • Omvänd crunch 12st.
 • Plankhopp sneda 12st.

x2

Den meditativa löparen (onsdag)
Klockan 06.00 tog jag på mig mina träningskläder och sprang mitt löppass. Det gick väldigt bra och det kändes givande att få vara ute så pass tidigt. Solen steg sakta upp och värmen var behaglig. Det var ett lugnt pass. Vågade lägga på mer kraft i stegen när det var medelintensiv för att sen vara trygg i att det kommer en lugnare sista kilometer.

Träning

 • 2km lågintensiv löpning.
 • 2km medelintensiv löpning.
 • 1km lågintensiv löpning.
   
Rumpnissen (torsdag)

Detta pass tränade jag också på morgonen för att jag skulle arbeta kväll. Det har blivit många tidiga mornar denna vecka. Detta pass tränade jag ute i skogen med min partner. Vi hade tältat i skogen och passade på att träna tillsammans. Det var kul och annorlunda. Det var ett mycket längre pass än vad jag hade förväntat mig.

Träning
Block 1.

 • Utfall bak 12st. Höftlyft 12st.
 • Sidoplankan med benlyft 12st. Knäböj med benlyft i sidled 12st.

x2

Block 2.
Bänklöpning upp/ner 25st. Utfallshopp 25st.
x2

Block 3.

 • Stilla stående utfall med rotation 12st. Kissande hunden 12st.
 • Ljumklyft 12.st Statisk knäböj med tåhävning 12st.

x3

Oxa-löpet (fredag)
Detta pass var det jag mest hade sett framemot. Kanske blev det inte som jag hade hoppats på rent känslomässigt men är ändå nöjd att jag genomförde passet utefter de förutsättningar jag hade. Fick med mig mitt sällskap så vi kunde sporra varandra till att orka intervallerna.

Träning

 • 2km lågintensiv löpning
 • 400x9 med 30 sek vila mellan intervallerna.
 • 1km lågintensiv löpning.

 
Jag har inte jättebra uthållighet och absolut inte sprintuthållighet just nu. Redan från början gjorde vi klart för oss att vi siktar på att klara fyra intervaller och förlänger vilan mellan intervallerna. Vi ville åtminstone komma ner i puls för att kunna fortsätta nästa intervall. Jag har bra öppning på intervallerna och orkar hålla ett jämt och bra tempo de första 200m och sedan springer jag in i en osynlig vägg och tempot rasar. Det är då mitt sällskap kommer ikapp mig och min usla uthållighet gör sig påmind. Tur att jag inte ska bli någon 400m löpare. Vi orkade fyra intervaller.

Det ska bli kul nästa sommar och se hur mycket man har utvecklats från år ett till nästa. Kommer jag kunna orka alla intervallerna då? Ska jag ha löparskor på mig? Jag älskar att springa, även om det är fruktansvärt tungt och läskigt när det bränner i kroppen. Det luriga är att kroppen är snabb på att återhämta sig och jag känner mig fräsch och stark inför varje intervall, men jag springer rakt in i den osynliga väggen efter 200m varenda gång och kämpar (krälar) med in i mål.

Det var veckans träningspass! Få se hur jag orkar med kommande vecka.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer