Veckans träning (27)

Foto: Maj med sina nya träningskläder
Foto: Maj med sina nya träningskläder

Jag införskaffade mig ett par nya träningskläder som jag bott i nu den senaste veckan och tycker de sitter bra på mig. Funktionella då de har en ficka på benet för att kunna lägga en telefon, nycklar, kort eller något annat. Klädföretag som väljer att göra kläder utan fickor förstår jag mig inte på. Jag har haft en lugn träningsvecka men ändå fått lyckats fått träningsvärk. Sparade det roligaste passet till sist som jag fick köra idag. Berättar mer om det här nedanför.
Alla program börjar med en uppvärmning och avslutar med en nedvärmning. Jag har precis avslutat vecka fem av Försvarsmaktens 12-veckorsutmaning. Går in på den sjätte veckan i morgon. Känner mig så nöjd och stolt över att jag lyckats ta mig hit! Nu är det bara hälften kvar tills jag är i mål.

Kärnan + Gummi-Tarzan (tisdag)
Försöker alltid vara noga med att ha bra kontakt med mina magmuskler när jag tränar magen. Brukar skippa hela situp helt för att det är en för påfrestande övning för mig. Det var ansträngande.

Träning

 • Situp 15st (gjorde crunch)
 • Plank-rodd 20st
 • Rygglyft 15st
 • Cykelcrunch 20st
 • Sidoplankan med benlyft 15st/ben

x 3

Direkt efter detta pass så körde jag ett längre rörlighetspass. Det var välbehövligt med tanke på helgens 200m-intervaller.

Den uthållige enbente (torsdag)
Jag var lite ofokuserad på detta pass men jag körde så gott jag kunde. Jag lade till lite vikter för en del övningar. Känner att jag behöver ha med mig gummiband när jag tränar, för att få lite extra motstånd. Annars blir det för lätt. Dagen efter detta pass så hade jag träningsvärk, och det förvånade mig eftersom passet i sig inte kändes så tungt. Detta är en styrkecirkel med fokus på ben.

Träning

 • Block1: Trädknäböj 15st
 • Draken vikt 5kg 15st
 • Spindelmannen vikt 5kg 15st

x2

 • Block 2: Enbensknäböj 15st
 • Åsnesparkar 15st
 • Plankan med benlyft 15st

x2

 • Block 3: Utfallshopp 15st
 • Skridskohopp 15st
 • Sidledspark 15st
x2


Decelerera (söndag)
Decelerera är motsatsen till att accelerera, det vill säga att minska hastigheten. Jag tyckte att detta pass var det mest roliga att utföra. Fick ett bra sällskap som fick mig att hålla bra hastigheter genom alla intervaller. Brottas fortfarande med att våga pusha mig själv till att hålla en högre hastighet. Våga låta det kännas jobbigt och tungt. Det är en mental spärr som gör att man håller tillbaka. Det är svårt att avgöra hur snabb man ska springa genom alla intervaller, för att man vill hålla alla intervaller och inte ”dö” efter halva loppet.

När vi hade kört halva träningspasset så kom jag in i ”andra” andningen och tyckte det kändes okej att fortsätta med de intervaller som var kvar. Däremot så sprang tiden iväg och vi kände inte för att träna mer en timme. Känner mig nöjd med passet och jag får mitt självförtroende stärkt när jag fortfarande kan springa snabbt!
 

 • 100m högintensivt, 200m medelintensivt, 300m lågintensivt x8 med 60 minuters vila. Vi behövde ta mer vila mellan varje intervall för att ens kunna genomföra alla intervallerna.


Tanken är att man ska springa på så hög hastighet som möjligt de första 100m för att sedan trappa ner på tempot på 200m och trappa ner ännu en gång på 300m och därefter blev det vila. Jag jobbade upp en hög hastighet på 100m som jag kunde använda mig av på 200m genom att flyta igenom hela kurvan och sedan ligga på en bra medelintensiv nivå. Jag hade mest problem med att orka 300m intervallerna. Då kom mitt sällskap ikapp mig. Men jag lärde mig att ta kontroll över andningen och syresätta mina muskler så jag inte skulle säcka ihop totalt. På slutet fick jag till det och jag kunde för det mesta hålla en jämn nivå. Vi bestämde oss för att endast köra 5 intervaller av 8 och är nöjda över det beslutet.

Det var veckans träning! Supernöjd!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer