Jag kan nu svenskt teckenspråk!

Jag har nu fullföljt en distansutbildning för svenskt teckenspråk sedan årsskiftet och är nu klar med denna utbildning. Jag kan nu svenskt teckenspråk! Det är lite som när man tar ett körkort. Man kan grunderna så pass mycket att man får köra i trafiken, men den riktiga kunskapen och tryggheten kommer inte förrän man har praktiserat det om och om igen. Nu ska jag ut och bli trygg i mitt tecknande och utvecklas mer till den grad jag känner ”Jag kan flytande svenskt teckenspråk”.

I sommar kommer jag arbeta på sommarläger för döva och hörselskadade barn. Jag ser framemot att kunna kommunicera med barnen på deras språk och även lära mig ännu mer teckenspråk. Tycker det är så viktigt att kunna möt barnen på deras villkor och det är de som har motiverat mig att utveckla mitt tecknande mer. Min nivå kan likställas med att någon bryter på svenska. Jag kan göra mig förstådd, kan avläsa, har bra ordförråd men det kan komma i fel teckenföljd så det blir knasigt.

Det utbildningen har gett mig är trygghet i att teckna mer avslappnat och våga använda kroppsspråk och mimik på ett annat sätt. Jag brukar inte göra så mycket kroppsgester när jag pratar i vanliga fall och tecknandet får mig att komma ur det lite. Från och med nu får ni vara vana vid att jag tecknar med er, eller tecknar för mig själv bara för att upprätthålla mitt tecknande.

Bra jobbat Maj! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer