En hunds bästa vän

Foto: Maj

Nu har det gått en vecka sedan min älskade Tova fick somna in. Det har varit tomt i huset och de första dagarna kändes det helt meningslöst att överhuvudtaget komma hem – Tova är inte hemma och väntar på mig. Vad ska jag göra med all den tid som jag ägnade mig åt henne?

Jag städade huset i fredags för att vi skulle få finbesök. När jag skulle plocka ner tovas hundtäcke från kroken (för att tvätta den) så tårades mina ögon. Det kändes jobbigt att behöva inse att den inte kommer att hängas upp igen, för att Tova inte längre behöver den. Blev tvungen att ta en paus i städningen för att låta känslorna flöda. Jag tog med mig Tova till mitt sommarhus precis innan vi skulle till veterinären för att ta de sista bilderna på oss. Det är jag väldigt tacksam över att vi hann göra. Som alltid drar Tova med sig både sand och grus vart hon än strövar, och så även denna gång efter att hon suttit på golvet. Jag åkte tillbaka till sommarhuset under helgen och började sopa golvet. Då blev det tungt i bröstet. Jag städar bort spåren av henne. Det är det som känns mest tungt, det blir så tydligt då. Nu väntar jag på att få hem hennes urna från kremeringen, då känns det som att hon kommer tillbaka till mig. Jag kommer att göra en fin minnesplats till henne i min trädgård.

Bearbetar fortfarande hela händelseförloppet. Jag har berättat för de flesta att min hund inte finns längre. Läser på om collies, går med i hundgrupper, tittar på hundfilmer och läser romanböcker om hundar. Vill inte släppa min identitet som ”en person som älskar hundar”. Jag är en hundmänniska och vill ha ett hundliv. Även om det inte kommer bli en ny hund på flera år på grund av alla omständigheter så kommer det bli en hund framöver. Tova var min allra första egna hund och är så tacksam över hennes tillgivenhet. Jag hoppas så innerligt att hon har det bra och får vara med sina syskon i hundhimlen.

De böcker som jag har läst är från författaren ”Bruce Cameron” som skrivit ”a dog's purpose” och ”A dog's journey”, böckerna hänger ihop. Böckerna är så träffande i hur hundar uppträder och tänker. Det blir humoristiskt och kärleksfullt. Hans andra bok ”A dog´s journey” är mycket mörk och jag blir ganska ångestfylld av att läsa den. Tänker på hur våra hundar troget står kvar hos oss oavsett hur vi behandlar dem och hur livssituationen ser ut. De älskar en villkorslöst. Författaren kan på ett träffsäkert sätt beskriva ens hunds ångest, osäkerhet om att inte bli älskad. Jag vet att författaren har tagit hjälp av många hundexperter för att kunna gestalta ens hund beteende så verklighetstroget som möjligt. Tycker absolut att han har lyckats. Är du en hundälskare, så ska du absolut läsa dessa böcker!

Jag har inte skrivit så mycket om träning och det är för att jag inte har så bra rutin för den. Försöker röra på mig så mycket som möjligt och tränar styrkepass som är enbart med kroppsvikt. Ibland får jag idéer om inlägg som handlar om värderingar och synsätt på träning. Vill gärna dela den med er, men idag ville hjärtat skriva några rader om min älskade hund.

Hoppas att ni får en bra vecka!
 

Etiketter: vardagstrams känslor

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer