Fina Tova har gått ur tiden. 

Idag gick min fina colliedam ur tiden. Tova blev 13 år gammal och hon har lämnat mig med fina minnen. Det blev ett väldigt fint avsked och vi har haft en bra sista dag tillsammans. Jag är mest glad över att vi hann åka till mitt lilla sommarhus och ta de sista bilderna på oss två. Tova har varit med mig sen jag var sexton år gammal. Hon var räddningen för mig under min tonårsperiod och sen dess har hon troget funnits hos mig. Varit med i alla skeden i mitt liv. Jag är otroligt glad över att hon klev in med mig i vuxenlivet. Vi fann stabilitet och trygghet tillsammans. Det som jag har älskat Tova mest för är att hon alltid har valt mig i alla lägen oavsett vilka som kommit och gått i våra liv. Hon har visat full tillit och trofast till mig. Det är jag otroligt tacksam över.

Vi har gått valpkurs, allmänlydnadskurs 1–2 och agilitykurs. Vi har tävlat i agility (även om det bara var en gång) och gått flera långa promenader tillsammans. Det du har älskat mest har varit att få springa efter en boll. Hämtat och lämnat. Vi har sprungit snabbt tillsammans och varit fysiskt aktiva. Vi har suttit i soffan tillsammans och ätit god mat ihop. Det har funnits stunder då vi har varit sura på varandra. Som unghund var du inte lätt. Du testade mig ett antal gånger, men sen har du blivit den väluppfostrade hunden du är idag. I alla sammanhang är det du som uppför dig. När Leah kom in i våra liv så blev det omtumlande. Det var en tuff period för oss – men du har alltid stått modigt kvar och hjälpt mig att vara en så bra person som möjligt. Du har gett Leah en bra start på livet.

Jag valde att dela min sista stund med dig ensam. Det är alltid så det har varit. Vi är som tryggast med varandra ensamma. Det blev ett fint avsked och Tova lämnade mig med trygghet och lugn. Du gick med värdighet ut ur livet. Tack Tova för alla minnen du har gett mig.

Vi ses sen.

loading...
Etiketter: känslor tova

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer