Läsa böcker är mitt lyckopiller! 

Just nu är det att läsa böcker som är den största prioriteringen. Jag känner en stor tillfredsställelse över att få en djupare förståelse om kroppens hormonsystem och hur den påverkar vårt beteende och mående. Det är Martina Johanssons böcker som jag läser igenom nu. Hon har skrivit många inom ämnet. Jag tycker inte om att motivationen till träningen sakta men säkert försvinner ifrån mig. Jag har ägglossning och då brukar allting kastas omkull inom mig och det blir lite hur som helst. Detta är anledningen till att det är viktigt för mig att ha rutiner året om – för att jag tappar det helt annars.

För mig är det viktigt att ha en vardag som är förutbestämd. Jag behöver få veta vad som händer den kommande veckan, månaden, året ut. Nu är det tre arbeten som kommer med uppdrag sporadiskt och ett utav dem är det hög konkurrens bland uppdragen. Då behöver man hugga direkt för att kunna få arbeta. Jag behöver vara tillgänglig och flexibel. Nu finns det inte en enda dag som är den andra lik. Mattider, träningstider ska klämmas in och ”passa” på mellan uppdrag. Jag vill inte ha det såhär – ha fyra olika timanställningar med dåliga arbetsvillkor. Det var en som sade till mig ”du lever inte, du överlever” och det stämmer.

För att skapa min hanterbarhet, min begriplighet och meningsfullhet har böckerna blivit min flykt. Jag kan för en stund bara fokusera på något helt annat. Jag försöker lösa min arbetssituation och under tiden får jag göra det jag kan för att hålla humöret uppe.

Etiketter: vardagstrams böcker

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer