Mina björndrömmar

Källa: Flickr

Jag har återkommande drömmar om björnar. Det är en utav mina största fobier (att möta en björn i skogen) och det är den största anledningen till att jag inte vågar vistas i skogen. För ett tag sedan tittade jag på programmet svenska nyheter (ett humoristiskt program) som hade ett inslag om vargen. Där visade de upp hur vargar attackerar får. Jag blev verkligen traumatiserad av de bilderna och utvecklade fobi för vargen också. Det är nästan större sannolikhet att vi får se en varg istället för en björn. Två rovdjur som får mig att välja inomhus istället för ut på tur. Jag är livrädd. Jag går inte ut.

I natt drömde jag om björnar. Jag upptäckte björnarna före min familj och sade att vi var tvungna att skynda oss in innan de skulle se oss. Vi hann inte och björnarna började attackera oss. Varenda dröm som handlar om björnar så tränger de sig på, förföljer och attackerar mig.

DRÖMTYDNING
Om en björn uppvisar ett aggressivt beteende (i drömmar) och skadar någon kan det innebära något negativt för mina vänskapsrelationer och tvärtom om den inte skadar någon. Då kan det innebära någonting positivt i mina vänskapsrelationer.

Om jag bara skymtar en björn i ögonvrån så kan det betyda att jag har en fiende som jag inte känner till, som både är grym och ondskefull. Om det är en björn som förföljer mig så kan det innebära att den där fienden är någon utav mina vänner.

Symboliken som kopplas samman med drömmar om björnar är styrka, kraft och tillväxt men kan även handla om fiender och risker. Det kan också ibland kopplas till passivt-aggressivt beteende. Jag drömmer bara om hemska saker när det kommer till björnar. Det kanske är så att jag har någon i min närhet som vill skada mig eller så har jag för mycket undantryckt ilska. Träffade en vän idag som jag inte sett på länge och att drömma om björnar (där ingen kommer till skada) betydde någonting positivt. Kanske kommer vår vänskap blomstra ännu mer.

Har ni någon återkommande dröm? Vad handlar den om i så fall?

Etiketter: vardagstrams

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer