Jakten på en fungerande arbetssituation

Källa: Flickr

Det är många som har sagt att de varit tvungna att fundera på vad de verkligen vill med sitt liv nu när man är tvungen att vara hemma mestadels av tiden. Jag har inte suttit på min kammare och funderat på vad jag verkligen vill med mitt liv – men mycket har kommit fram under det senaste året.
 
Jag fyller 30 detta år och har satt upp som mål för mig själv att vid 30 års ålder ska jag ha en fungerande arbetssituation. Jag har under hela mitt arbetsliv haft timanställningar, extra och vikariat. Det har bara varit att släcka bränder och skrapa ihop pengar för att klara mig till nästa månad, halvår eller år. Är det något jag har haft tur med så är det pengar (peppar, peppar). Just nu skrapar jag ihop pengar från fyra olika arbetsgivare därav två är frilans och egen fakturering. En del tycker det är beundransvärt. Jag är en som klarar av att ha många bollar i luften. Det hade varit skönt om det var jag som bestämde fullt ut och att det fanns bra pengar att hämta med detta upplägg, men tyvärr så får jag inte till det. Jag vill inte driva eget, jag vill inte kämpa mig från botten till att kanske bli framgångsrik. Min hjärna, min motor vill ha det tryggt och enkelt. För mig är det inte lika viktigt vad jag arbetar med – bara resten av livet fungerar.
 
KRITERIER

  • En arbetsplats som ligger vid min hemort eller max trettio minuter bort med bil.
  • Ett arbete som utförs på dagtid och inte kräver mycket övertid.
  • Ett arbete som inte kräver alltför stor social interaktion.
  • Ett arbete som är fysiskt och rutinbaserat.
  • Ett arbete som tillåter en att vara nöjd med sin position.
  • Ett arbete som är på 100% eller mest optimalt 80–75%

 
De arbeten som matchar detta är oftast lagerarbeten. Det absolut viktigaste är att arbetstiderna är dagtid och rutinbaserat. Allt jag har arbetat och utbildat mig till tycker jag verkligen om men det funkar inte med varierande arbetstider, hoppa in vid behov eller stillasittande. Jag vill ha ett arbete som jag kan känna ”detta kan jag göra under många år” – en del saker kan jag gå med på och andra behöver jag vara mer fast vid.

Kul, detta är mitt första inlägg på min nya hemsida. Jag ser framemot att få skriva här, hoppas att du också kommer vilja stanna kvar och läsa!

Etiketter: arbete

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer